×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συμπλήρωμα διατροφής από οστρακοειδή , το ελιξήριο της νεότητας.
13 Μάι
2014

Συμπλήρωμα διατροφής από οστρακοειδή , το ελιξήριο της νεότητας.

Κατηγορία Ενημέρωση

Θα μπορούσε το ελιξίριο της νεότητας να βρίσκεται στα κελύφη των καβουριών ,τον αστακό και τις γαρίδες ; Κι όμως, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications , οι επιστήμονες ανέφεραν πως η γλυκοζαμίνη, ένα συμπλήρωμα διατροφής που συχνά προέρχεται από τα οστρακοειδή , χάρισε σε πειραματόζωα 10% περισσότερο χρόνο ζωής. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο οκτώ χρόνια περισσότερα για την ανθρώπινη διάρκεια ζωής , λαμβάνοντας υπόψιν το μέσο προσδόκιμο ζωής , όπως ανέφεραν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Δρ. Μίκαελ Ρόστοου , βιοχημικός στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη , έδωσε το συμπλήρωμα σε ποντίκια εκτός από το συνηθισμένο διαιτολόγιό τους και τα συνέκρινε με μία ομάδα ποντικιών δεν λάμβαναν το συμπλήρωμα . Πιστεύει ότι τα οφέλη προέρχονται από το γεγνός ότι η γλυκοζαμίνη κάει το σώμα να νομίζει ότι ακολουθεί μια χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή . Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία αμινοξέων , τα οποία βοηθούν το σώμα στο να καίει περισσότερη πρωτεΐνη . Αυτό μπορεί να κρατήσει το βάρος χαμηλά, και ως εκ τούτου να αποκρούσει προβλήματα, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο διαβήτης .

Συμπληρώματα γλυκοζαμίνης , διατίθενται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής , τα οποία είναι ήδη μια δημοφιλής θεραπεία για την αρθρίτιδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η γλυκοζαμίνη βοηθά τον οργανισμό να παράγει αρθρικό υγρό , το οποίο λιπαίνει τις αρθρώσεις και βοηθά στη δημιουργία χόνδρων, επιδιορθώνοντας το πρόβλημα.

Μια προγενέστερη μεγάλης κλίμακας μελέτη , διαπίστωσε ότι λαμβάνοντας γλυκοζαμίνη για τις αρθρώσεις , μειώνεται κατά ένα πέμπτο ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου . Επίσης οι επιστήμονες έχουν καταδείξει ότι η γλυκοζαμίνη μπορεί να έχει αντι- φλεγμονώδη δράση παρόμοια με εκείνη της ασπιρίνης , αλλά χωρίς τις μακροπρόθεσμες αρνητικές παρενέργειες.

http://www.news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

20166 hits

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

9266 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

9179 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

8304 hits