×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συνταγές

  Συστατικά  1 φλιτζάνι του καφέ1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/4 φλιτζ. ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσεις γλυκαντικό θα μειώσεις ακόμη περισσότερο τις θερμίδες)2 κ.σ.  σκόνη κακάο3 ασπράδια (αντί για 1 αβγό)3 κ.σ. άπαχο γάλα1/3 κ.σ. μπανάνα αλεσμένη 1 βανίλια Οδηγίες Το ψήνεις στα μικροκύματα για 3 λεπτάΤα διατροφικά στοιχεία είναι για 2 μερίδες Βάλε τα στερεά συστατικά σε ένα φλιτζάνι και ανάμιξέ τα καλά. Πρόσθεσε τα ασπράδια και ανάμιξέ τα καλά.Πρόσθεσε το γάλα και τη σάλτσα μήλου και ανάμιξέ τα καλά.Πρόσθεσε τη βανίλια και ανακάτεψε ξανά.Βάλε το φλιτζάνι σου στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε το για 3 λεπτά στη μέγιστη θερμοκρασία. Το κέικ θα φουσκώσει πάνω από το χείλος του φλιτζανιού αλλά μη θορυβηθείς!Άφησέ το να κρυώσει λίγο και αν θέλεις αναποδογύρισέ το σε ένα πιάτο. Κατανάλωσέ το γρήγορα! (Η ποσότητα αρκεί για δύο μερίδες αν θέλεις να το μοιραστείς).  *Mπορείς να προσθέσεις σταγόνες σοκολάτας ή ξήρους καρπούς ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει αλλά θα αλλάξουν τα διατροφικά στοιχεία Aνά μερίδα: θερμίδες 197,8, συνολικά λιπαρά: 0,6 γραμμ., χοληστερόλη 0,5 mg, νάτριο 91,6 mg, συνολικοί υδατάνθρακες 42,4 γραμμ. φυτικές ίνες 1,5 γραμμ. πρωτεΐνες 6,9 γραμμ.  
Υλικά για 3 μερίδες ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 100 γρ. ντομάτες 100 γρ. Καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 4κ.γ.βρώμη αλεσμένη Λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο) ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλάτι, Πιπέρι Ρίγανη 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τρίβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και την ντομάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μαϊντανό, την βρώμη (αφού τις στύψουμε καλά) και τέλος τον κιμά. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να «πιουν όλο το νερό τους», το οποίο προέρχεται από τα λαχανικά που έχουμε ήδη προσθέσει. dietology
Υλικά 1 κιλό ντομάτες, πολύ ώριμες 200γρ. ρύζι μπασμάτι ή καστανό 100γρ. κινόα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1κουτ.γλυκού μελάσσα ή στέβια 1 ματσάκι βασιλικό αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε ξεχωρίστα το ρύζι και το κινόα. Πολτοποιήτε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα τους.Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε την κινόα και την μελάσσα (ή στέβια) και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας. 1μερίδα 240γρ. θερμίδες ανα μερίδα : 190kcal

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15051 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7155 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6746 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6215 hits