×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συνταγές

Υλικά 1/2 κιλό κανελόνια 250γρ.μοσχαρίσιος κιμάς άπαχο (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά γαλοπούλας ή «κιμά» από σόγια και να προσθέσουμε επιπλέον ) 1 μεγάλο τριμμένο καρότο 250γρ.σπανάκι ζεματισμένο 1 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας αλεσμένα στο μπλέντερ 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας. , 1 μεγάλο κρεμμύδι 1σκελίδα σκόρδο 2κουτ.σουπ.ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι γάλα 0% 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά μπαχάρι πιπέρι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά το τριμμένο καρότο τα μανιτάρια, το σπανάκι τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια . Στην συνέχεια , χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι (ή το γάλα και το τριμμένο τυρί) και με το μίγμα περιχύνουμε τα γεμισμένα κανελόνια πριν τα ψήσουμε. Βάζουμε το νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C στον αέρα, περίπου για 30-40 min. Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, προσθέτουμε από πάνω 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί. θερμίδες ανα μερίδα: 350kcal
Υλικά 500γρ.μανιτάρια  1ματσάκι άνηθο 3κρεμμύδια φρέσκα 1μεγάλο μαρούλι 2κουταλιές λάδι Χυμός ενός λεμονιού 1αυγό           Εκτέλεση Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια φρέσκα και το μαρούλι. Τα σωτάρετε με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό ανάλογα με την ποσότητα σούπας που θέλετε να φτιάξετε. Αφού η σούπα βράσει, τη σβήνετε με αυγολέμονο και τη σερβίρετε. Κάθε μερίδα περιέχει 300γρ.λαχανικά και 1 κουταλάκι λάδι.  
ΥΛΙΚΑ (περίπου 22 μπισκότα)1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης1 κούπα νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτιχυμός από 2 πορτοκάλια φρέσκα 2 κ.γ baking powder1 βανίλιαμισή κούπα φρουκτόζη ή 3κ.σ. στέβια (ή 3/4 φλ. καστανή  ζάχαρη)1 κ.σ φυτικό βούτυρο 1/2φλ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας σε σταγόνες ή σταφίδες ή αμύγδαλα    ΕΚΤΕΛΕΣΗ   Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το baking powder και την αλεσμένη βρώμη (αν δεν κοσκινίζεται εντελώς δεν υπάρχει πρόβλημα, μερικές νιφάδες προσθέτουν στο αποτέλεσμα), προσθέτουμε την φρουκτόζη, την βανίλια κι αφού τα ανακατέψουμε λιγάκι χύνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε αφού έχουν αρχίσει να δένουν τα υλικά μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά στέρεη, πιο σφιχτή από ζύμη για κέικ, όχι όμως σαν ψωμί.  Στρώνουμε στο ταψί μια λαδόκολλα και βάζουμε περίπου μιάμιση κουταλιά σούπας από το μείγμα μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ των μπισκότων μας γιατί φουσκώνουν.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' για περίπου 10 λεπτά.          TIPS: Σε περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ "σκληρή" προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν είναι πολύ αραιή προσθέτουμε βρώμη. Αν τα μπισκότα είναι μικρά ο χρόνος ψησίματος δεν ξεπερνά τα 10', αν τα μπισκότα μας είναι πιο μεγάλα δεν ξεπερνά τα 15' γιατί τα θέλουμε μαλακά κι αφράτα. Αν δεν τα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15051 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7154 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6746 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6214 hits