Υλικά για 4 μερίδες 250γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες. 2 ½ κ.σ. ξύδι. 1 ½ κουταλιά νερό 3 κ.σ. κόκκινο κρασί. 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο. 1 κ.γ. ελαιόλαδο. 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 4 φύλλα μαρούλι, πλυμένο και στεγνό. 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ξύδι, το νερό, το κρασί και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε 8΄-10΄λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε στον πάτο του πιάτου πρώτα τα μαρούλια, από πάνω τα μανιτάρια και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστή. 1 Μερίδα Kcal: 40 Λίπος γρ.:1.4 Χοληστερίνη mg:0