×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συνταγές

Το αγαπάμε ως ρόφημα και φυσικά μπορούμε να το ένταξουμε ακόμα και στο φαγητό μας! Στην Κίνα και σε άλλες Ασιατικές χώρες το τσάι χρησιμοποιείται στην κουζίνα σαν καρύκευμα, σε συνταγές για γλυκά και κυρίως γεύματα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες, η αντιοξειδωτική του δράση, η θωράκιση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού, είναι λίγο-πολύ γνωστές. Γιατί να μην τα λάβουμε στο μέγιστο, προσθέτοντάς το και στη μαγειρική μας;   ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ Υλικά για 4μερίδες: 8 φακελάκια πράσινο τσάι 1 μήλο 1 αχλάδι 1 ακτινίδιο 1 μανταρίνι 4 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 2 φύλλα ζελατίνης Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα φρούτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ ή φόρμες. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι, το όποιο φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του. Αφαιρούμε τα φακελάκια και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.  Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Μοιράζουμε τα φρούτα στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Εύκολο - Γρήγορο - Νόστιμο και με λίγες θερμίδες! Μία συνταγή για ψωμί που θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 250γρ.φαρίνα ολικής (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 250γρ.φαρίνα κανονική 1κ.γ. μέλι 2κ.γλ. αλάτι 1 κουτάκι μπύρα 330 ml 1κ.σ.. ελαιόλαδο 1κ.γ. σουσάμι Εκτέλεση (5' λεπτά) Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα το αλάτι και το μέλι. Ζυμώνουμε πολύ λίγο τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης και ελαστική ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε σε φόρμα ή σε ταψί . Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C σε αέρα, για περίπου 40’ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει. 1 φέτα ψωμί 30γρ. έχει 60kcal Τώρα αν θέλετε να ετοιμάσετε και ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ-ορεκτικό για εσάς και του φίλους σας, η συνταγή του ψωμιού θα σας λύσει τα χέρια! Ετοιμάστε ένα dip γιαουρτιού με νόστιμα μυρωδικά!   Υλικά για dip 100γρ. γιαουρτά 1/2κ.γ. σπόρους chia 1κ.σ. λιναρόσπορο. Ρίγανη, αλάτι, σκόνη σκόρδου, πιπέρι όσο θέλετε Ανακατεύουμε το γιαούρτι, χαμηλών λιπαρών κατά προτίμηση, με τους σπόρους chia και το…
Η σούπα του Ιπποκράτη Η σούπα του Ιπποκράτη επανεφευρέθηκε από τον αμερικανό Δρ Max Gerson. Η διάσημη διατροφή Gerson είναι ευεργετική και λέγεται ότι βοηθάει στην θεραπεία πολλών ανθρώπων, με ανίατες ασθένειες. Ο  ζωμός αποτελεί τροφή που αναζωογονεί, καθαρίζει και εμπλουτίζει τον οργανισμό με πολλά μεταλλικά στοιχειά. Στόχος του είναι να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, όσο γίνεται πιο γρήγορα.   Συστατικά 1 πατάτα με τη φλούδα 2 καρότα 2 κολοκυθάκια 2 κρεμμύδια ξερά 4 κλωνιά φρέσκο σέλινο 1/2 μάτσο μαϊντανό 5-6 φύλλα μαρουλιού ή φύλλα από παντζάρι Ελάχιστο θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά) Εκτέλεση Επιλέξτε βιολογικά λαχανικά, τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια και θα τα βάλετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα σε εμφιαλωμένο νερό. Καταναλώνετε τη σούπα ή, αν οι φυτικές ίνες σάς δημιουργούν πρόβλημα, μόνο το ζωμό με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Καταναλώνουμε τη σούπα του Ιπποκράτη κάθε βραδύ για μια εβδομάδα (χωρίς να παραλείπουμε το πρωινό και το μεσημεριανό μας), σε συνδυασμό με πράσινη σαλάτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

14661 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7027 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6638 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6128 hits