×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συνταγές

ΠΡΩΤΕΪΝIKEΣ ΜΠΑΡΕΣ   Οι μπάρες πρωτεΐνης αποτελούν αναμφίβολα ενα υγιεινό, γευστικό και υψηλής διατροφικής αξίας snack. Φτιάξτε και εσείς εύκολα τις δικές χειροποίητες, σπιτικές μπάρες.    ΥΛΙΚΑ 150γρ. (σχεδόν 1φλ.) αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι 120ml (1/2φλ) βραστό νερό 60γρ. (1/2φλ) αποξηραμένα ψιλοκομμένα βερίκοκα 3κ.σ. κολοκυθόσποροι 2κ.σ. ηλιόσποροι  1κ.σ. σουσάμι 25γρ. (1/4φλ) καρύδια 3 ασπράδια αυγού 225γρ. (2φλ) μούσλι(χωρίς προσθήκη ζάχαρης) 75γρ. (3/4φλ) αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν τουλάχιστον για δύο ώρες στο βραστό νερό και στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τα βερίκοκα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.  Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20*20εκ.  Ανακατεύουμε τον πουρέ των ξηρών φρούτων, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και αντίστοιχα προσθέτουμε τα ασπράδια, το μούσλι και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και ψήνουμε για 20-25λεπτά.  Καταλαβαίνουμε πως οι μπάρες μας ψήθηκαν σωστά όταν το μείγμα γίνει στέρεο.  Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά κόβουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια.    Μπορείτε να κρατήσετε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 5 ημέρες.   Θερμιδική αξία: 273 KCAL  Πρωτεϊνη: 11γρ Ολικά λιπαρά: 11γρ Υδατάνθρακες:…
Κέικ με ινδοκάρυδο ή αμυγδαλόψιχα   Υλικά: -120gr. Ινδοκαρυδο ή αμυγδαλοψυχα -250γρ. Γάλα αγελάδος ή γάλα καρύδας ή αμυγδαλόγαλα. -200γρ. Ζάχαρη άχνη -175γρ. Αλεύρι απλό ή ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του.   Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη με το γάλα. Προσθέτουμε το ινδοκαρυδο ή την αμυγδαλόψυχα και το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ όπου πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45'.   70 kcal / κομμάτι

Αυγοσαλάτα

Χρόνος παρασκευής: 15-20 λεπτά Υλικά για 2 μερίδες: Δύο αυγά  βραστά Δυο μέτριες ντομάτες Μία  πιπεριά Ένα μικρό ξερό ή φρέσκο κρεμμυδάκι Εκατό γραμμάρια μαλακό κασέρι Ένα φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι Λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη ή θυμάρι   Για το ντρέσινγκ   α) παραλλαγή Ένα γιαούρτι τύπου στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά 2% Μία κουταλιά ελαιόλαδο Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο ¼ κουταλιού αλάτι Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό β) παραλλαγή Δύο κουταλιές ελαιόλαδο Μισή κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι Δύο τρία κλωναράκια μαϊντανό Προετοιμασία Κόβουμε τις ντομάτες,  το αγγουράκι και το τυρί σε κύβους, την πιπεριά και το κρεμμυδάκι σε μικρά κομματάκια. Βράζουμε το καλαμπόκι για τρία τέσσερα λεπτά. Χτυπάμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ της επιλογής μας και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15051 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7154 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6746 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6214 hits