×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Συνταγές

Υλικά για τα μελομακάρονα: -1κούπα ελαιόλαδο -Αλεύρι ολικής αλέσεως όσο πάρει -5κ.σ. στεβια -1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα -1 κούπα χυμό πορτοκάλι (φυσικό όχι εμπορίου) -2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ -1 κουταλιά της σούπας κανέλα -1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο -Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι -Καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα Για το σιρόπι: -1 κούπα μέλι -1/2 ζάχαρη καστανή -1 πορτοκάλι -3 ξυλαράκια κανέλας   Τρόπος παρασκευής: Σε μια λεκανίτσα ρίξτε το λάδι, την στεβια, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα. Ανακατέψτε τη σόδα με το χυμό πορτοκάλι και ρίξτε το μείγμα στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα υλικά με το μίξερ για 2 λεπτά. Αφήστε το μίξερ στην άκρη και ρίξτε σιγά -σιγά το αλεύρι που έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη. Πλάστε τα μελομακάρονα στο μέγεθος και στο σχήμα που θέλετε και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα και στο φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει. Ψήστε τα 20 λεπτά περίπου στην μεσαία σκάλα πάνω κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα. Μέχρι να ψηθούν τα μελομακάρονα ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά. Το μέλι την καστανή ζάχαρη το νερό τα ξυλαράκια κανέλας,…
  ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 70 γρ. Βρώμη στο μπλέντερ 60 γρ. Βρώμη 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1/3 της κούπας νερό   ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε 10 λεπτά το μείγμα να κάτσει. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα στο ταψί που θα ψηθούν τα κρακερ και απλώνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 -190 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΑΚΗΣ Συστατικά: 1 κούπα φακές ¾ της κούπας βρώμη στο μπλέντερ 1 φέτα ψωμί ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο (όχι στο μπλέντερ) 1 καρότο ψιλοκομμένο (όχι στο μπλέντερ) Εκτέλεση: Βράζουμε τις φακές ώστε να μαλακώσουν, προσέχουμε να μη διαλυθούν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθούν. Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα μια ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια φακής. Ψήνουμε στο φούρνο περίπου 20’, ανάλογα με το φούρνο μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15051 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7154 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6746 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6214 hits