×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Φαγητά

Σούπα με γαρίδες   Η γαριδόσουπα είναι σίγουρα μια απολαυστική συνταγή για τις ημέρες της νηστείας και τους λάτρεις των θαλασσινών. Ετοιμάσαμε για εσάς μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με φρέσκιες γαρίδες και λαχανικά!   ΥΛΙΚΑ ½ κιλό γαρίδες μικρές & καθαρισμένες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 μέτριο καρότο 1 μεγάλη πατάτα Λίγα κλωναράκια σέλινου 1 κουταλάκι ταχίνι (προαιρετικό) 1 λεμόνι ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό, αλάτι , πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μια κουταλιά της σούπας ξύδι.  Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο και λίγο νερό να μαλακώσουν. Έχουμε καθαρίσει και κόψει τα λαχανικά σε κύβους. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ταχίνι, ανακατεύουμε για 2’- 3’ και προσθέτουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν καλά τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν περίπου για 30’ για να προσθέσουμε, στη συνέχεια, τις γαρίδες. Βράζουμε την σούπα για άλλα 5’, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Το αγαπάμε ως ρόφημα και φυσικά μπορούμε να το ένταξουμε ακόμα και στο φαγητό μας! Στην Κίνα και σε άλλες Ασιατικές χώρες το τσάι χρησιμοποιείται στην κουζίνα σαν καρύκευμα, σε συνταγές για γλυκά και κυρίως γεύματα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες, η αντιοξειδωτική του δράση, η θωράκιση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού, είναι λίγο-πολύ γνωστές. Γιατί να μην τα λάβουμε στο μέγιστο, προσθέτοντάς το και στη μαγειρική μας;   ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ Υλικά για 4μερίδες: 8 φακελάκια πράσινο τσάι 1 μήλο 1 αχλάδι 1 ακτινίδιο 1 μανταρίνι 4 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 2 φύλλα ζελατίνης Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα φρούτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ ή φόρμες. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι, το όποιο φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του. Αφαιρούμε τα φακελάκια και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.  Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Μοιράζουμε τα φρούτα στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Εύκολο - Γρήγορο - Νόστιμο και με λίγες θερμίδες! Μία συνταγή για ψωμί που θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 250γρ.φαρίνα ολικής (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 250γρ.φαρίνα κανονική 1κ.γ. μέλι 2κ.γλ. αλάτι 1 κουτάκι μπύρα 330 ml 1κ.σ.. ελαιόλαδο 1κ.γ. σουσάμι Εκτέλεση (5' λεπτά) Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μπύρα το αλάτι και το μέλι. Ζυμώνουμε πολύ λίγο τα υλικά, μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης και ελαστική ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε σε φόρμα ή σε ταψί . Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180C σε αέρα, για περίπου 40’ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει. Ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει. 1 φέτα ψωμί 30γρ. έχει 60kcal Τώρα αν θέλετε να ετοιμάσετε και ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ-ορεκτικό για εσάς και του φίλους σας, η συνταγή του ψωμιού θα σας λύσει τα χέρια! Ετοιμάστε ένα dip γιαουρτιού με νόστιμα μυρωδικά!   Υλικά για dip 100γρ. γιαουρτά 1/2κ.γ. σπόρους chia 1κ.σ. λιναρόσπορο. Ρίγανη, αλάτι, σκόνη σκόρδου, πιπέρι όσο θέλετε Ανακατεύουμε το γιαούρτι, χαμηλών λιπαρών κατά προτίμηση, με τους σπόρους chia και το…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

12615 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

6575 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6219 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

5854 hits