×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Φαγητά

Σούπα λαχανικών για καύση λίπους   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ * 3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια ή 2 πράσσα * 2φρέσκες μέτριες ντομάτες για φαγητό ή 1/2 κονσέρβα * 1πράσινη πιπεριά * 1/2 μικρό άσπρο λάχανο * 2καρότα * 1/2 ματσάκι σέληνο * 1/2 ματσάκι μαϊντανό * 1μέτριο κρεμμύδι * πιπέρι κατά βούληση * 1κ.γ. τζίντζερ * χυμός λεμονιού * κουρκουμά     Εκτέλεση Επιλέξτε βιολογικά λαχανικά, τα οποία θα κόψετε σε κομμάτια και θα τα βάλετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα σε εμφιαλωμένο νερό. Στο τέλος πρεσθέστε το τζίντζερ. Αν οι φυτικές ίνες σάς δημιουργούν πρόβλημα, μπορείτε να την αλέσετε στο μπλεντερ . Σερβίρερε  με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Σούπα με γαρίδες   Η γαριδόσουπα είναι σίγουρα μια απολαυστική συνταγή για τις ημέρες της νηστείας και τους λάτρεις των θαλασσινών. Ετοιμάσαμε για εσάς μια εύκολη και νόστιμη συνταγή με φρέσκιες γαρίδες και λαχανικά!   ΥΛΙΚΑ ½ κιλό γαρίδες μικρές & καθαρισμένες 1 μέτριο κρεμμύδι 1 μέτριο καρότο 1 μεγάλη πατάτα Λίγα κλωναράκια σέλινου 1 κουταλάκι ταχίνι (προαιρετικό) 1 λεμόνι ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό, αλάτι , πιπέρι   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τις γαρίδες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μια κουταλιά της σούπας ξύδι.  Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο και λίγο νερό να μαλακώσουν. Έχουμε καθαρίσει και κόψει τα λαχανικά σε κύβους. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ταχίνι, ανακατεύουμε για 2’- 3’ και προσθέτουμε νερό τόσο, όσο να καλυφθούν καλά τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν περίπου για 30’ για να προσθέσουμε, στη συνέχεια, τις γαρίδες. Βράζουμε την σούπα για άλλα 5’, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Το αγαπάμε ως ρόφημα και φυσικά μπορούμε να το ένταξουμε ακόμα και στο φαγητό μας! Στην Κίνα και σε άλλες Ασιατικές χώρες το τσάι χρησιμοποιείται στην κουζίνα σαν καρύκευμα, σε συνταγές για γλυκά και κυρίως γεύματα. Οι ευεργετικές του ιδιότητες, η αντιοξειδωτική του δράση, η θωράκιση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού, είναι λίγο-πολύ γνωστές. Γιατί να μην τα λάβουμε στο μέγιστο, προσθέτοντάς το και στη μαγειρική μας;   ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ Υλικά για 4μερίδες: 8 φακελάκια πράσινο τσάι 1 μήλο 1 αχλάδι 1 ακτινίδιο 1 μανταρίνι 4 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 2 φύλλα ζελατίνης Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα φρούτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ ή φόρμες. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι, το όποιο φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του. Αφαιρούμε τα φακελάκια και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.  Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Μοιράζουμε τα φρούτα στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

12903 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

6654 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6298 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

5905 hits