×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Φαγητά

Υλικά για 6 άτομα 1 κιλό κοτόπουλου (χωρίς πέτσα) μπούτια ή στήθος ½ κιλό σέλινο ½ κιλό αντίδια 2 μαρούλια ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια αλάτι, πιπέρι χυμός 2 λεμονιών ΕΚΤΕΛΕΣΗΠλένουμε τα χορταρικά και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από πάνω και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί περίπου μία ώρα. (Πρέπει να μείνει με λίγο ζουμί). Σημ.: Το ίδιο φαγητό μπορεί να γίνει με αυγολέμονο. Το ζουμί που θα μείνει (να είναι 2 φλιτζάνια) το βάζουμε σε κατσαρολάκι και το διατηρούμε ζεστό. Χτυπάμε 1 αυγό με τον χυμό 2 λεμονιών και 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα το ζωμό από το κατσαρολάκι. Το ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και σε πολύ σιγανή φωτιά το αφήνουμε (ανακατεύοντας) να γίνει μία πηκτή σάλτσα.     Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε για λίγο χωρίς να ανακατεύουμε.
Υλικά για 4 μερίδες 250γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες. 2 ½ κ.σ. ξύδι. 1 ½ κουταλιά νερό 3 κ.σ. κόκκινο κρασί. 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο. 1 κ.γ. ελαιόλαδο. 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 4 φύλλα μαρούλι, πλυμένο και στεγνό. 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνετε το ξύδι, το νερό, το κρασί και το σκόρδο σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε 8΄-10΄λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε στον πάτο του πιάτου πρώτα τα μαρούλια, από πάνω τα μανιτάρια και γαρνίρετε με τον μαϊντανό. Σερβίρεται ζεστή. 1 Μερίδα Kcal: 40 Λίπος γρ.:1.4 Χοληστερίνη mg:0
Υλικά για 4 μερίδες 8μελιτζάνες μέτριου μεγέθους 120γρ. τυρί light 3 ώριμες ντομάτες μέτριου μεγέθους τριμμένες 4 σκελίδες σκόρδο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι 2φλ. νερό 3κ.σ.μαϊντανό ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις γεμίζουμε με 15γρ. κασέρι την κάθε μία. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μελιτζάνες στη χύτρα με τη γέμιση προς τα επάνω. Σε ένα μπωλ τρίβουμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ στη χύτρα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι . Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά. Την ανοίγουμε Και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να πήξει η σάλτσα του 1 Μερίδα Kcal: 213

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

14360 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

6933 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6551 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6071 hits