×

Προειδοποίσηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Φαγητά

Υλικά 1 κιλό ντομάτες, πολύ ώριμες 200γρ. ρύζι μπασμάτι ή καστανό 100γρ. κινόα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1κουτ.γλυκού μελάσσα ή στέβια 1 ματσάκι βασιλικό αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε ξεχωρίστα το ρύζι και το κινόα. Πολτοποιήτε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα τους.Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε την κινόα και την μελάσσα (ή στέβια) και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας. 1μερίδα 240γρ. θερμίδες ανα μερίδα : 190kcal
Υλικά 1/2 κιλό κανελόνια 250γρ.μοσχαρίσιος κιμάς άπαχο (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά γαλοπούλας ή «κιμά» από σόγια και να προσθέσουμε επιπλέον ) 1 μεγάλο τριμμένο καρότο 250γρ.σπανάκι ζεματισμένο 1 φλιτζάνι μανιτάρια κονσέρβας αλεσμένα στο μπλέντερ 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας. , 1 μεγάλο κρεμμύδι 1σκελίδα σκόρδο 2κουτ.σουπ.ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι ή 1 φλιτζάνι γάλα 0% 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά μπαχάρι πιπέρι νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά το τριμμένο καρότο τα μανιτάρια, το σπανάκι τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια . Στην συνέχεια , χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι (ή το γάλα και το τριμμένο τυρί) και με το μίγμα περιχύνουμε τα γεμισμένα κανελόνια πριν τα ψήσουμε. Βάζουμε το νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C στον αέρα, περίπου για 30-40 min. Όταν τα κανελόνια έχουν ρουφήξει όλο το νερό, προσθέτουμε από πάνω 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθεί. θερμίδες ανα μερίδα: 350kcal
Υλικά 500γρ.μανιτάρια  1ματσάκι άνηθο 3κρεμμύδια φρέσκα 1μεγάλο μαρούλι 2κουταλιές λάδι Χυμός ενός λεμονιού 1αυγό           Εκτέλεση Πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια φρέσκα και το μαρούλι. Τα σωτάρετε με το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό ανάλογα με την ποσότητα σούπας που θέλετε να φτιάξετε. Αφού η σούπα βράσει, τη σβήνετε με αυγολέμονο και τη σερβίρετε. Κάθε μερίδα περιέχει 300γρ.λαχανικά και 1 κουταλάκι λάδι.  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

15051 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

7154 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6746 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

6214 hits