Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες, πολύ ώριμες
- 200γρ. ρύζι μπασμάτι ή καστανό
- 100γρ. κινόα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
- 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κουτ.γλυκού μελάσσα ή στέβια
- 1 ματσάκι βασιλικό
- αλάτι, πιπέρι
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένετε ξεχωρίστα το ρύζι και το κινόα.
- Πολτοποιήτε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα τους.
Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε την κινόα και την μελάσσα (ή στέβια) και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας. - 1μερίδα 240γρ.
- θερμίδες ανα μερίδα : 190kcal