×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Ντοματόρυζο με κινόα και  βασιλικό
01 Απρ
2016

Ντοματόρυζο με κινόα και βασιλικό

Κατηγορία Φαγητά

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες, πολύ ώριμες
  • 200γρ. ρύζι μπασμάτι ή καστανό
  • 100γρ. κινόα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κουτ.γλυκού μελάσσα ή στέβια
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένετε ξεχωρίστα το ρύζι και το κινόα.
  • Πολτοποιήτε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με τη φλούδα τους.
    Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ.
    Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε την κινόα και την μελάσσα (ή στέβια) και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
    Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας.
  • 1μερίδα 240γρ.
  • θερμίδες ανα μερίδα : 190kcal

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

21207 hits

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

9886 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

9586 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

8891 hits