Το αγαπάμε ως ρόφημα και φυσικά μπορούμε να το ένταξουμε ακόμα και στο φαγητό μας!
Στην Κίνα και σε άλλες Ασιατικές χώρες το τσάι χρησιμοποιείται στην κουζίνα σαν καρύκευμα, σε συνταγές για γλυκά και κυρίως γεύματα.
Οι ευεργετικές του ιδιότητες, η αντιοξειδωτική του δράση, η θωράκιση του οργανισμού και του ανοσοποιητικού, είναι λίγο-πολύ γνωστές. Γιατί να μην τα λάβουμε στο μέγιστο, προσθέτοντάς το και στη μαγειρική μας;
ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
Υλικά για 4μερίδες:
8 φακελάκια πράσινο τσάι
1 μήλο
1 αχλάδι
1 ακτινίδιο
1 μανταρίνι
4 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα φρούτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολ ή φόρμες.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι, το όποιο φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Αφαιρούμε τα φακελάκια και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια παγωμένο νερό και ανακατεύουμε ξανά. Μοιράζουμε τα φρούτα στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να δέσει.