×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Γλυκά

Γλυκά από φράουλες   Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα γλυκάκι; Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να αρνηθεί μια γλυκιά λιχουδιά. Τι κάνουμε όμως για να αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες και τα λιπαρά που κρύβονται μέσα στις γλυκές απολαύσεις; Προσπαθούμε να επιλέγουμε γλυκίσματα με φρέσκα φρούτα και προτιμότερα όταν αυτά είναι εποχής. Η φράουλα αυτούς τους μήνες έχει την τιμητική της και το άρωμά της είναι τόσο μοναδικό που μας παρασέρνει στη δημιουργία ζουμερών γλυκών. Γι’ αυτό και εμείς διαλέξαμε για εσάς  2 εύκολες , υγιεινές και πολύ γευστικές συνταγές. Μους φράουλα Υλικά Για 6 άτομα 700γρ.φράουλες 4κ.σ.νερό 8κ.σ.γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο 2κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη Εκτέλεση Πλύνετε καλά τις φράουλες και αλέστε στο μίξερ. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το γάλα με το νερό. Προσθέστε τις λιωμένες φράουλες και την ζάχαρη. Αδειάστε το μίγμα σε θήκη παγωτού κι αφήστε το 4 ώρες στην κατάψυξη. Προτού σερβίρετε, σπάστε τον πάγο σε κομμάτια, περάστε το στο μίξερ και σερβίρετε. 110kcal /μερίδα Smoothie φράουλα με τζίντζερ Υλικά 400γρ. φράουλες 100γρ. γάλα καρύδας 50γρ. γιαούρτι 2% 2 ακτινίδια 1 κομμάτι  τζίντζερ 2κ.γ.  λιναρόσπορος 1κ.σ. στέβια Εκτέλεση Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες και τις ρίχνετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε να ομογενοποιηθούν, μεταφέρετε σε…
ΠΡΩΤΕΪΝIKEΣ ΜΠΑΡΕΣ   Οι μπάρες πρωτεΐνης αποτελούν αναμφίβολα ενα υγιεινό, γευστικό και υψηλής διατροφικής αξίας snack. Φτιάξτε και εσείς εύκολα τις δικές χειροποίητες, σπιτικές μπάρες.    ΥΛΙΚΑ 150γρ. (σχεδόν 1φλ.) αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι 120ml (1/2φλ) βραστό νερό 60γρ. (1/2φλ) αποξηραμένα ψιλοκομμένα βερίκοκα 3κ.σ. κολοκυθόσποροι 2κ.σ. ηλιόσποροι  1κ.σ. σουσάμι 25γρ. (1/4φλ) καρύδια 3 ασπράδια αυγού 225γρ. (2φλ) μούσλι(χωρίς προσθήκη ζάχαρης) 75γρ. (3/4φλ) αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του   ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνουμε τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν τουλάχιστον για δύο ώρες στο βραστό νερό και στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τα βερίκοκα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.  Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20*20εκ.  Ανακατεύουμε τον πουρέ των ξηρών φρούτων, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και αντίστοιχα προσθέτουμε τα ασπράδια, το μούσλι και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί, στο οποίο έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα ώστε να πάει παντού και ψήνουμε για 20-25λεπτά.  Καταλαβαίνουμε πως οι μπάρες μας ψήθηκαν σωστά όταν το μείγμα γίνει στέρεο.  Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά κόβουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια.    Μπορείτε να κρατήσετε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 5 ημέρες.   Θερμιδική αξία: 273 KCAL  Πρωτεϊνη: 11γρ Ολικά λιπαρά: 11γρ Υδατάνθρακες:…
Κέικ με ινδοκάρυδο ή αμυγδαλόψιχα   Υλικά: -120gr. Ινδοκαρυδο ή αμυγδαλοψυχα -250γρ. Γάλα αγελάδος ή γάλα καρύδας ή αμυγδαλόγαλα. -200γρ. Ζάχαρη άχνη -175γρ. Αλεύρι απλό ή ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του.   Εκτέλεση: Χτυπάμε την ζάχαρη με το γάλα. Προσθέτουμε το ινδοκαρυδο ή την αμυγδαλόψυχα και το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ όπου πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45'.   70 kcal / κομμάτι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πιθανότερα προβλήματα που συναντάμε σε παρατεταμένες περιόδους νηστειοθεραπείας είναι…

12903 hits

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία του περιβάλλοντος…

6655 hits

σε Υγεία

AΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Οι γιορτές μόλις πέρασαν, ωστόσο οι επιπτώσεις…

6299 hits

Γιατί οι άνθρωποι ακολουθούν τις μακροβιοτικής διατροφής; Συνήθως, οι άνθρωποι…

5906 hits