Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Κατηγορία Συνεργασίες

Η διατροφολόγος κ. Κύρου Μαρία φοίτησε στο τμήμα διαιτητικής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και είναι πιστοποιημένη διαιτολόγος απο το Ελληνικό Κράτος. Συνέχισε τις σπουδές της στην φυσιοπαθητική επιστήμη και διατροφή στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Φυσικοπαθητικής Ιατρικής (the college of Naturopathic & Complementary Medicine).

Επιπλέον έχει Bachelor στην κλινική διατροφή από το πανεπιστήμιο Open International University For Comlementary medicines (Αναγνωρισμένο από την παγκόσμια οργάνωση Υγείας).

Κατέχει τον τίτλο (CLINICAL WEIGHT CONTROL DIPLOMA) από το STONEBRIDGE COLEGE της Αγγλίας.

Πρόσφερε τις υπηρεσίες της σε δημόσια κλινική του ΙΚΑ ως διαιτολόγος και ειδικεύτηκε σε ειδικά κλινικά διαιτολόγια.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα εργάστηκε σε μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων ως διαιτολόγος και σύμβουλος διατροφής.

Επί σειρά ετών έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί ειδικά σεμινάρια διατροφής, παχυσαρκίας, εγκυμοσύνης, σακχαρώδους διαβήτη, ορθομοριακής διατροφής και ολιστικής διατροφής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος ορθομοριακής διατροφής από το Ινστιτούτο Ορθομοριακής Διατροφής και θεραπευτικής Ι.Δ.Ο.Θ.Ε.

Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα τοπικά περιοδικά /εφημερίδες σχετικά με την διατροφή. Παρέχει εθελοντικά συμβουλές διατροφής στα μέλη της ελληνικής εταιρίας για Σ.Κ.Π και επιμελείται την στήλη του τριμηνιαίου περιοδικού για τα θέματα διατροφής.

Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας δραστηριοποιείται στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας, φυσικοπαθητικής και ορθομοριακής διατροφής , παχυσαρκία , αποτοξίνωση, αδυνάτισμα και κλινική ελέγχου βάρους, κ.α.

Επίσης είναι μέλος του Κυπριακού Επαγγελματικού συλλόγου Φυσικοθεραπευτικής Ιατρικής, του Βρετανικού Συλλόγου British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy (BANT) και της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.